Уроци


Съществува проблем с визуализацията в Trainz 2006. Става въпрос за това, че в режим на игра, на пероните и гарите, където има опция за качване и слизане на пътници се появи графичен повреда - от фигура на човек излизат лъчи, подобно на звезда, които заемат голяма част от екрана и пречат на нормалната видимост. С натоварването лъчите изчезват. Освен това в режима на игра при преминаване в карта и щракване на трасето където има такива гари и перони се задейства прекъсване на играта и изхвърляне. Ето решение на проблема:
1. Вероятното пренасяне става с трасе или пътнически вагон/ може би съдържащ dependies - passenger или passengers.
2. Причината се крие в една единствена женска фигура /шарше ла фам - търсете жената/ в passengers, която по някаква причина се е променила и води до описаното по-горе.
3. Начинът за отстраняване е много прост - отваря се с Сontent Мanager /name+passengers/ - разглеждат се фигурите една по една и при откриването на грешката просто се изтрива, след което се записва и къмитва. Ако някой има този проблем, да се обади, ще го инструктирам по-подробно.

На базата на това имам следната препоръка- предложение базирано на опита - направете си архив съдържащ цялата игра - при мен се събра на 4 DVD защото имам много инсталирани други неща, освен началните. Това ще помогне при друг проблем просто да не почвате от нулата. Достатъчно е само да изтриете проблемния Trainz и без нова преинсталация в същата папка да копирате архива си. Всичко се възстановява без проблем. Това важи и за 2009.

S5 Box

Вход

Reg

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.