Уроци

Ако желаете вашето трасе да може да бъде използвано от повече потребители, използвайте версия 2009, тъй като от нова към по стара версия, преходът е почти невъзможен, а повечето добавки, които вървят на старите версии, работят и в по-новите.

Ако желаете вашето трасе да има по-голяма степен на реалност, използвайте по-нови версии на играта. Трасето обаче ще е съвместимо само с вашата или по-висока от нея версия. 

При проблеми със започване на ново трасе, моля питайте във форума.

Полезни съвети при изработване на трасе:

 1. Изберете мащаб, с който ще изобразите трасето. Мащабът е съотношение на действителния размер към този в който ще бъде изработено трасето. Например 1 км от действителното разстояние да отговаря на 10 квадратчета в картографа на играта.
 2. Определете с каква дълбочина ще работите т.е. колко далеч от трасето ще поставяте обекти. Колкото по-малка е дълбочината толкова по леко се кара по трасето, особено за по-слаби компютри. Колкото по-голяма е, толкова по-реално е трасето.
 3. Опитайте се с по-малко обекти да постигате по-голяма реалност.
 4. Именувайте обектите с латински букви.Всички обекти в района на една гара трябва да бъдат с едно и също име-например "Plovdiv", независимо дали е гарата, стрелочен пост , магазия и т.н.В config файла те излизат като едно име. Наименуването директно с кирилица води до дублиране на имената на обекти и затруднява работата на компилатора. Ако искате вашите обекти да се визуализират на български може да го направите, но след като трасето е завършено окончателно.
 5. Кирилизиране на обектите в трасето:
  Както всички обекти от базата данни на играта, така и трасето, което ще построите ще има конфигурационен файл. Къде се намира? - В Content manager на играта трасето се визуализира с името с което сте го съхранили например "Podbalkanska". Отваряте Content Manager и намирате трасето. Маркирате го с левия бутон на мишката, натискате десния бутон и ще ви излезе контекстно меню. Избирате опцията Edit, ще се покаже ново меню, от него избирате опцията Edit in Explorer, отивате на тази опция и натискате левия бутон на мишката. Ще ви покаже директорията в която се намира трасето. Там ще видите текстов файл с името Config.txt, той се отваря с Notepad.
  Имената на обектите се намират в раздел string-table
  От ляво обектите са без кавички, а в дясно с кавички ето пример:
  string-table
  {
  bdz_15_540_fresh_1         "BDZ 15 540 fresh 1"
  vodna_pompa_k               "Водна помпа Карлово"
  aerogara                          "Аерогара"
  melnica_kaloyanovo         "Мелница Калояново"
  toplivo_kaloyanovo           "Топливо Калояново"
  ivan_vazovo                     "Иван Вазово"
  dybene                            "Дъбене"
  gorna_mahala                  "Горна Махала"
  filipovo                            "Филипово"
  karlovo                            "Карлово"
  pesnopoj                          "Песнопой"
  }
  Преди да са преименувани на български, думите в кавички ще бъдат същите, като тези вляво. Можете да преименувате обектите с български имена, но само тези в кавичките. Тогава всички обекти, които са именувани с едно и също име на латиница, ще придобият българското такова.
 6. Запазвате промените във файла. Затваряте Notepad и Content Manager, commit-вате трасето отново. Когато го пуснете отново в играта, обектите ще бъдат с български имена.

S5 Box

Вход

Reg

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.